February 10 2023•doritr
לרכוש חבילת גלישה בחו”ל זה דבר אחד, אבל זה דבר שני לדעת להשתמש בטלפון הנייד שצורה חכמה. הכי חכם זה, להבין מראש כיצד הניצולת של חבילת הגלישה עובדת וכן מה משפיע על ניצולת החבילה ע”י המשתמש. המדריך הבא יעשה סדר בנושא, מומלץ לקרוא אותו כדי לחסוך בעלויות גלישה בחו”ל.
בין אם מדובר על טאבלט, לפטופ או טלפון נייד, הם צמודים לכיס של רוב האנשים שטסים לחו”ל, ומכשירים אלו מצריכים חיבור תמידי לאינטרנט. שלל היישומים שבהם משתמשים הגולשים עשויים לזלול את חבילת הגלישה במהרה, מה שמותיר את המשתמשים ללא חיבור. לכן, חשוב לברר עד כמה מהר מסתיימת החבילה, מה “זולל” אותה, מה פחות, ומה אפשר לעשות כדי לנצל חכם יותר חבילת סלולר לחול או כרטיס סים.
ישנן מספר אופציות שמאפשרות התחברות לאינטרנט בחו”ל, מה שרוב האנשים מכנים “חבילת גלשה בחו”ל”. האופציות העיקריות הן:
ברוב המקרים, הפתרון האטרקטיבי ביותר יהיה פתרון חבילת הגלישה. עם זאת, חלק מהאנשים יעדיפו לרכוש את הפתרון השני העדיף – כרטיס סים לחו”ל.
באופן כללי, משך השימוש בחבילת הגלישה תלוי בסוג ובאופי השימוש במכשיר. אם מפרסמים בכל דקה תמונה וסרטון ברשתות החברתיות, חבילת גלישה של 1GB יכולה להסתיים תוך יום-יומיים. לפי נתונים שעולים במחקרים בתחום הסלולר, נגרס כי מיילים, הודעות סמס וכן גלישה פשוטה, צורכים עד כ-200KB – 250KB בממוצע.
בשונה מגלישה בסיסית או פשוטה, גלישה ברשתות החברתיות, צפייה בסרטונים ופרסום מדיות ברשתות החברתיות, עשויים לצרוך כ-מגה עד 2 מגה בממוצע בכל פעם. ע”פ נתונים אלו, חבילה של 1 ג’יגה יכולה להסתיים בערך תוך 40 – 50 שעות. אם מבצעים פעולות מורכבות המצריכות, למשל, צפייה במצגות במהירות 1.8 מגה לדקה במכשיר טבלט (או 1.4 מגה לדקה בטלפון הנייד), חבילת גלישה של 1GB תסתיים תוך בערך 9 – 12 שעות.
כדי לחסוך בחבילת הגלישה כאשר נמצאים בחו”ל, חשוב תמיד לבדוק רשתות WIFI מקומיות ולהתחבר אליהן. בין אם מתארחים בבית מלון או בכל מתחם נופש מסוג אחר, יש לבקש את הסיסמה ולהתחבר כדי שלא לנצל את החבילה או את כרטיס הסים.
לסיכומו של יום, אפשר להסכים שחבילות גלישה הן מצרך אמנם חשוב בימינו הטכנו-דיגיטליים, אבל זהו גם מצרך שעשוי להיות מאוד יקר (במיוחד אם טסים עם כל המשפחה). ההמלצה הכי חמה היא – לערוך השוואת מחירים בין חברות סלולר, משווקים פרטיים לחבילות גלישה, כרטיסי סים וכן הלאה.